07 juni 2006

Rörbilder - som utlovat!Så här ser det alltså ut på byggarbetsplatsen. Detta var tidigare en helt vanlig veranda. Vi har rivit upp golvet, tagit bort väggarna och sågat av pelarna. Och stagat upp taket, förstås. Sen har vi rivit bort muren till torpargrunden och grävt upp betongfundamenten. En bit av den nya muren syns förstås också. Vi grävde en ränna runt, sen kom svärfar och hjälpte oss att mura första lagret.

Hålet uppe till vänster har vi alltså bilat upp i muren till husgrunden för att kunna koppla ihop det nya avloppet med det gamla. Här syns var handfatet ska stå i det nya badrummet.

Snygga grenrör! Den ena ska till handfatet, det andra till toaletten. Och det som fortsätter rakt ska till dusch och badkar.

Här ska alltså toaletten stå sedan. Till höger syns den fina golvbrunnen som ska gömmas till hälften under badkaret så småningom.


Och så förstås en närbild på den fina golvbrunnen. Snygg, rostfri, lättstädad. Träbiten den står på ska bort, förstås. Den är bara till för att beräkna höjd. Brunnen ska vara tre centimeter under golvets normalhöjd för att fallet ska bli rätt.

6Debattinlägg:

Blogger Lotten Bergman tycker...

Doink. Nu svimmade jag. Totalimpregnerad!

07 juni, 2006 14:38  
Blogger Översättarhelena tycker...

Men! Har man verkligen samma rör till toan och handfatet? Hur kan det fungera? Är det inte risk för kiss i tandborsten då?

07 juni, 2006 15:33  
Blogger bästisgrannen tycker...

Jag blir mäkta imponerad. Gör ni allt jobb själva?

07 juni, 2006 15:40  
Blogger aequinoxia tycker...

Svimmar? Nu gör du mig nervös, Lotten!

Och ja, det är samma rör, Helena. Men det är bara avlopp, inte vatten. Det är alltså kiss och utspottat tandborstvatten och sånt som ska rinna i de där rören. Och duschvatten förstås. Rören för ingående vatten kommer sen och ska inte grävas ner.

Vi gör det mesta själva. Svärfar har varit med och ritat huset och hjälper till. Det var han som stöttade upp taket, till exempel, och tar största ansvaret för att spika ihop de nya takstolarna.

07 juni, 2006 16:34  
Anonymous Anonym tycker...

Det ska ett par flator till att göra det :)

Jävlar vilket jobb ni lägger ner, väldigt imponerad.

Var finns huset nånstans? Vilken del av världen?

08 juni, 2006 00:33  
Blogger aequinoxia tycker...

Huset finns i Skåne. Och vi har ju ett rykte att leva upp till! Det vet ju alla att alla flator har verktygsbälte och kan hantera både borrmaskin och tigersåg. :-)

Förhoppningsvis blir det fint när det blir klart, i alla fall.

08 juni, 2006 10:25  

Skicka en kommentar

<< Home