30 maj 2006

Även terroristråttor kan ibland

Långhelgen är över och en buffertmåndag utan bloggning likaså. Känns skönt att komma igång igen!

Söndagen var trevlig. Det var examensdags på valpkursen, och regnet öste ner. Så vi tryckte in oss, nio valpar av varierande storlek med husse eller matte, plus extra människor i form av respektive, barn, vänner och annat löst folk, i klubbhuset istället. Där blev det först tipspromenad bland stolar och människoben. Varannan fråga var teori, varannan var praktik. Vi fick visa sitt och sitt kvar, ligg och ligg kvar, stanna, kontakt, inkallning och förbud. Under hela tiden var hunden kopplad, med det vanliga kopplet utbytt mot ett plastband. Vanliga band till de stora hundarna, smala band till de små. Efteråt räknades förstås hur många gånger bandet gått sönder. Lennon var jätteduktig! En knut hade vi på bandet. Han gick bort från mig, och när jag ropade in honom gick han på fel sida ett stolsben och innan någon av oss hunnit fatta gick bandet av. Alla de praktiska övningarna klarade han galant, med extra beröm på förbudsövningen. Kursledaren rullade iväg en boll, han satte efter, men stannade så fort att han fick sladd när jag sade nej. På teorifrågorna hade vi ett fel - pinsamt nog gällde frågan mellan vilka datum det är koppeltvång. Vi missade med två veckor...

Efteråt tog alla fika och slog sig ner vid borden. En och en fick vi gå fram och visa en konst vi övat in. Tre stycken rullade runt. Någon bugade. En stilig schapendoes satt fint, amstaffen kröp, minstingen Totte spelade piano. Och Lennon dansade. Alla var så duktiga!

Sedan var det diplom- och prisutdelning. Lennon och jag kom på delad förstaplats för tipspromenaden och fick en plakett. Totte vann charmpris. Alla hundarna fick varsin godispåse och alla förarna fick varsitt diplom.

I sommar ska vi träna ännu mer på att gå i koppel - Lennon vill fortfarande gärna dra. Och på allt vi har lärt oss, förstås. Fortsättningskursen börjar i slutet av augusti, och det kommer att bli jobbigt! Men kul, förstås.

4Debattinlägg:

Anonymous Anonym tycker...

Morron,
detta har inget med hundar att göra, kanske bara för att jag är avundsjuk. SKulle gärna ha en hund men vem ska ta hand om den när jag ärpå jobbet. Förresten vad för ras är Lennon?

Men nu blev det ändå om hundar. Vad jag ville skriva var att jag har ett tips om en kvinna, skönhet på vita duken. Lena Headey, hon går inte av för hackor.

Var på bio igår,med Amsterdams samlade flator, och såg 'Imagine Me & You'. En inte helt oäven erfarenhet, bra skådespelare, ett par bra skratt och tidvis ett par ohållbart pinsamma/dåliga scener. Men det är en feel-good-film i typisk About-the-boy-4-bröllop-stil.

Tyckte att tjejernas känslor för varandra blev fint porträtterade, inte sliskigt.överromantiskt eller kille-regisserar-sexscen-mellan-2-tjejer-pervigt.

30 maj, 2006 09:36  
Blogger aequinoxia tycker...

Imagine Me & You har jag missat, liksom Lena Headey. Illa! Filmen hamnar på min "att se"-lista, och det är inte omöjligt att Lena Heady gör ett gästspel i bloggserien. Fast det är lite fusk. ;-)

Lennon är blandras. Hans mamma är dvärgpudel och hans pappa cavalier. Och det är så trist att vilja ha hund men inte kunna på grund av yttre omständigheter.

Förresten, visst var det du som var hemma hos mig en natt och planterade en krusbärsbuske. :-)

30 maj, 2006 11:18  
Anonymous Anonym tycker...

doggiskolavslutning, jag har också snart skolavslutning, me so happy. jag slipper förståss koppel, nja, har väl ett som halar in mig till hösten igen. Ha det gott, o nu ses vi om inte allt för länge

30 maj, 2006 19:41  
Blogger aequinoxia tycker...

Nej, du går väl fint nog utan. Men det är klart, om du verkligen vill så kan jag knyta ett plastband kring din hals med. :-) Vi ses!

31 maj, 2006 06:37  

Skicka en kommentar

<< Home