02 oktober 2006

Byggbloggsuppdatering

Jag vet att alla mina trogna läsare sitter hemma och biter på naglarna i spänning över hur det går med byggprojektet. Och jo då, det rullar på, sakta men säkert. Sist var ju grunden gjuten, väggarna uppe och takstolarna på plats, var det inte så? Därefter fick vi lite problem. Steget efter det var nämligen att riva bort en del gammal takpapp så att skarvarna blev snygga. Snart insåg vi att det inte var någon bra idé att sitta uppe på taket och gegga med asfaltpapp när det var trettiofem grader varmt ute. Det projektet lades alltså på is (haha) och vi tog lite sommarsemester. När det sen äntligen började bli lite svalare, ja, då började det regna. Inte heller något höjdarväder för att kravla omkring på taket... Men nu har det i alla fall blivit av. Takpappen är borta, den sista takstolen uträknad, hopspikad och uppsatt. Råsponten är uppspikad och allt är täckt med ny takpapp. Mucho snyggo, som kära hustrun skulle säga. Vi ska fortfarande spika på läkten på taket, men det kommer.

Sedan har vi bestämt var alla eluttagen ska vara i utbyggnaden och spikat fast plaströr till sladdarna. Jag var för svag i nyporna för att kunna böja dem rätt, så jag tog itu med isoleringen. Halva rummet är isolerat nu, och vi jobbar på. Vi ska beställa fönster i veckan, men har fortfarande inte riktigt bestämt oss för vilka vi ska ha.

Lördagen ägnades åt ett annat stort problem. Golvet. Och väggarna. Vi har bestämt oss för att ha klinker i hela huset utom i sovrummet och mitt arbetsrum. Vi vill förstås ha samma överallt. På väggarna i badrummet och gästoaletten ska vi ha kakel, och vi ska ha kakel som stänkskydd i köket. Dessutom ska vi ha något lite annorlunda på golvet i duschutrymmet och som fondvägg inne i duschen. Allt ska vara snyggt ihop, och inte kosta en förmögenhet. Vi har sån tur att vi har ungefär samma smak, men där tar det slut. Vi har hittat en mönsterläggning vi är otroligt förtjusta i, vi vet vilka storlekar vi vill ha på plattorna i första hand och vi har koll på ungefär vilken färgskala vi är ute efter. Problemet är att det är otroligt svårt att hitta ett golv som uppfyller alla tre önskemålen. När vi dessutom har en ganska begränsad budget verkar det vara omöjligt. Vi hittade en möjlighet, men den skulle kosta mellan 800 och 1200 kronor per kvadratmeter, och fullt så rika är vi inte. Vad gör man? Ger upp, och köper billigaste vita kaklet på Bauhaus? Det måste finnas ett mellanting!

3Debattinlägg:

Blogger Elisabet. tycker...

Efter att ha levt i ett renoveringsprojekt i nästan tio års tid, vet jag precis.
Hoppas på att just det klinker som ni tycker så mycket om finns kvar i evigheters evighet amen i sortimentet och så köper ni pö om pö.
Det går.
Jag snavade över en virkeshög i ett par Års tid.

Sen skilde jag mig, visserligen.

Men det borde gå ändå.

02 oktober, 2006 21:18  
Blogger aequinoxia tycker...

Det vågar man ju inte chansa på... Eller?

Vi måste bestämma vad vi ska ha på golvet så vi kan bestämma vad vi ska ha på väggarna. Det måste ju matcha, och vi ska kakla innan vintern...

Men den stora frågan, Elisabet, är om du skilde dig på grund av virkeshögen.

03 oktober, 2006 09:50  
Blogger bästisgrannen tycker...

Bilder, bilder, bilder ...:)

03 oktober, 2006 21:54  

Skicka en kommentar

<< Home