10 februari 2008

Husets nya kläder

Tänk att det kan vara sån enorm skillnad på åtta plusgrader och sol, och fem minusgrader. Dagarna mellan jul och nyår var kalla för den här vintern, och det gällde att klä på sig när man var ute och jobbade. Långkalsonger och varm poloundertröja. T-shirt, fuskolle och anorak. Tunga arbetsbyxor, raggsockar och skor med stålhätta. Fodrade arbetshandskar. Mössa. Den tiden är lyckligtvis förbi, och i går sken solen.

Vad gjorde vi då ute i kylan? Jo, vi rev ner den gamla läkten, satte upp ribbor, tilläggsisolerade, och satte på ny papp och panel. Det är inte klart än, men oj vad det blir fint!!! I stället för åtta fönster i mitt arbetsrum har jag nu tre och en balkongdörr. Lite mörkare, och mycket varmare. Dörren går inte att öppna än. Den öppnas inåt, och är placerad så att den sitter bra sen när vi har sänkt golvet.

Det är så skönt att det händer något, och det är kul att jobba när man 1. ser skillnad direkt, och 2. det blir mycket snyggare än innan.

2Debattinlägg:

Blogger crrly tycker...

Läkt... vad är en läkt, tro?

15 februari, 2008 23:50  
Blogger aequinoxia tycker...

Läkt är en sorts bräda. NE skriver: "läkt (ombildning av lågty. letke), relativt klent, ohyvlat eller hyvlat byggnadsvirke med tjocklek upp till 38 mm och bredd upp till 63 mm."

Funktionen det har på huset är att vara lockpanel, alltså den tunnare brädan som sitter utanpå panelen, över skarvarna.

18 februari, 2008 10:02  

Skicka en kommentar

<< Home