13 juni 2007

I Selarp blommar vallmofälten

Jag har varit så borta på sistone. Filtret mellan mig och världen är just nu i frostat, dubbelisolerat glas, och det tar så mycket energi att försöka tränga igenom det. Jag hör sämre, jag ser sämre, jag har en längre reaktionstid. Rösterna inne i huvudet är starkare är rösterna utanför, och mina parallella liv och parallella verkligheter är viktigare än på länge.

En enda individ kan tränga igenom utan att anstränga sig. Vid ett enda tillfälle kan jag verkligen leva i presens indikativ. Vad skulle jag göra utan min älskade hund? Människor i all ära, men han är min jordkontakt.

Vi älskar båda två kursen vi går nu. Freestyle är roligt och läraren är bra. Han är så duktig, lilla råttan. På mindre än tio minuter klickade jag fram en bugning. Operant inlärning passar oss bra. Vi har tränat mycket på att backa på sistone, både i frontposition och vid sidan, och nu vill han helst inte göra annat än backa. Det har gjort att han har två bugningar. En på stället, och en version där han backar, bugar, backar och bugar. Hur sött som helst!

6Debattinlägg:

Anonymous Anonym tycker...

Sötrackan! :) Ja, inget är så bra som djur när man blir innesluten i sig själv. De visar kärlek utan att ställa frågor och älskar en oavsett vad man sagt eller gjort.

13 juni, 2007 19:40  
Anonymous Anonym tycker...

Jag förstår inte vad du pratar om. Lilla råttan? Bugning?

14 juni, 2007 11:41  
Blogger aequinoxia tycker...

Lilla råttan är min hund. :-) Han var så liten när vi såg honom första gången.

Bugning är ett trick man lär hunden. Han står upp, och sen böjer han frambenen så han ligger på armbågarna, men står kvar med raka bakben.och rumpan i vädret.

Många hundar gör det spontant när de bjuder upp till lek - jag lär honom att göra det på kommando.

Salt: Mitt i prick, som vanligt. Dessutom *kan* de inte göra annat än att leva i nuet. Hundar har ingen känsla för tid så som människor har.

14 juni, 2007 11:53  
Blogger den blyga tycker...

Välkommen tillbaka!
Jag har undrat var Du tagit vägen - inte har Du väl varit i Paris hela tiden!?

Jag hoppas Du med hjälp av din kära vovve och naturen i sommartid återvinner PRÉSENCE.

Ja, jag kollade på Google - det finns tydligen väldigt många innebörder av P.
Jag menar känslan av att vara närvarande här och nu i ett underbart ögonblick!

15 juni, 2007 08:17  
Anonymous Anonym tycker...

Jag är lite förvirrad, för jag tänkte länka till ett särskilt inlägg och nu hittar jag det inte. Hjälp mej! Aidée moi, eller hur man nu skriver.

16 juni, 2007 19:49  
Blogger aequinoxia tycker...

Vilket inlägg, Salt?

Du får gärna dua mig. :-) "Aide-moi"

16 juni, 2007 20:44  

Skicka en kommentar

<< Home