20 juli 2006

Män som (nästan) skulle kunna omvända mig

Nu har jag också sett den. Ett visst piratklätt premiärlejon lärde mig att filmen heter Potc2 (påttk-två), men det är för svårt för mig att uttala. Inte för att jag är riktigt säker på hur man ska uttala "caribbean" heller, men det är ju en annan diskussion.

Filmen var bra, förstås. Sjysta specialeffekter, snyggt foto och fantastiska skådespelarinsatser. Precis som Helena och hennes dotter beundrar jag Johnny Depps ... talang något otroligt. Jag föll för honom första gången 1990 - som Edward Scissorhands. Riktigt förtjust blev jag inte förrän med Don Juan de Marco 1995.

Han är så fantastiskt duktig och mångsidig. Dessutom är han så otroligt, sanslöst snygg. Framförallt i den här filmen. Som Willy Wonka var han inte så sexig precis, men fortfarande lika talangfull.

07 juli 2006

Sommarrepriser

Detta har kommit upp på några olika ställen, så medan jag är borta kan ju ni som missade början på min bloggserie ta del av den. Ni andra kan läsa om, eller strunta i det. :-) Det blir quiz när jag kommer tillbaka!

del 1
del 2
del 3
del 4
del 5
del 6

Bloggpaus

Ja, nu är det dags. Bloggen kommer att ligga i träda en vecka eller så. Såvida jag inte lyckas lära mig blogga via mobilen förstås, men det är mindre troligt. Vad ska nästa inlägg heta? Vilda äventyr i Roslagen? Vilda äventyr längs E22? Vi får se när jag kommer hem!

06 juli 2006

Vilda äventyr i Nordvästskåne

I tisdags var det kära hustruns födelsedag. Vi hade planerat en kortare promenad, en avstickare in på Sofiero, och en fikapaus på en uteservering. Med tanke på värmen kortade vi promenaden till 8 kilometer och kände oss nöjda med det. I teorin. Vi körde till Pålsjö enligt instruktionerna i vår promenadbok (Rundvandringar längs Skånes kuster), men sen helt plötsligt var vägen avstängd. Vi hittade en parkeringsplats och vi hittade till spåret. Sen började vi gå. Efter hundra meter eller så var vi svettiga. Hundarna hade tungan nere vid armbågarna. Vi kom in i en härlig bokskog och efter vattenpaus var livet lite lättare. När vi kom fram till Sofiero var vi varma, trötta och svettiga. Inne i parken var det gassande sol. Det lockade inte, precis, och vi vände tillbaka in i skogen. Några åtta kilometer blev det inte, men de fem vi förmodligen gick tog nästan två timmar. Vi åkte hem och hämtade badkläder istället och stack och badade. Vi har hittat ett trevligt ställe där det inte är så mycket folk, där hundarna kan bada med oss och där det inte är så äckligt långgrunt. Härligt! Sen åkte vi hem och grillade och såg en film. Det blev en mysig dag, även om det inte blev som vi hade tänkt oss.

02 juli 2006

Byggporrsblogg

Lite olikt mig är det att blogga på söndag kväll. Men jag har ingenting att läsa och är för trött för att göra mycket annat. Och så vill jag förstås tillfredsställa alla nyfikna därute som undrar hur det går för oss egentligen. Jag kan meddela att det bara går bra. Vi har jobbat i femton timmar eller så i helgen, och det har gett resultat. Nu börjar det synas att det ska bli ett hus.

















Så duktiga vi har varit i helgen!!! Här är första lilla väggbiten på plats.
















Mera vägg på plats. Detta ska så småningom bli sovrumsfönster. Till vintern ska vi sova här, är det tänkt, och det ska bli så härligt!
















Nu är alla väggar på plats, och här ska det så småningom bli badrum. Fönstret ska man kunna titta ut genom när man står och duschar. Takstolarna har också kommit rätt.